tiistai 19. helmikuuta 2013

Treeni.




Kerroin teille viime postauksessa projekteistani ja mainitsin, että ne liittyvät yleensä treeniin ja terveellisiin elämäntapoihin. Kaikkea on silläkin saralla kokeiltu salibandystä, tanssista, lenkkeilystä ja jumpista uintiin, sekä karkkilakosta karppaamiseen, mutta viimeisin ja ehkäpä se suurin treeni-intohimoni on 'voimaharjoittelu'. Rehti ja konstailematon bodaus! Ja asiaan kuuluva dieetti, ei siis laihdutuskuuri, vaan asianmukainen ruokavalio ;)

Tämä projekti alkoi viime syksynä, kun eräs ystäväni kertoi osallistuneensa Jutta Gustafbergin firman, FitFarmin nettipohjaiselle superdieetille. Katselin muutaman kuukauden, kun ystäväni punnitsi ruokiaan ja kulki tupperware-purkit täynnä kanaa ja broccolia käsilaukussaan, ja laihtui! Kävin miettimään, että olisiko minusta tuohon? Ensin ajattelin, että ei, koska en pysty järjestämään ruokailujani kolmen tunnin välein tai en ehdi treenata niin paljoa. Tekosyitä! Mieli pyrkii aluksi vastustamaan muutosta. Jonkin aikaa asiaa sulateltuani tutustuin Fitfarmin tarjontaan ja valitsin sieltä itselleni sopivan ryhmän: salitreeni yhdistettynä ryhmäliikuntaan ja laihduttajien ruokavalio. Kymmenen viikon jälkeen tuloksena piti olla kiinteytymistä!

Tarkan ruokavalion noudattaminen oli aluksi aika vaikeaa, tai lähinnä stressaavaa. Meni hirveästi aikaa ja energiaa ruokien tekemiseen ja suunnitteluun. Usein kävi niin, että jotain puuttui tai unohtui eväskassista. Koin myös hyvin hankalaksi ruuasta kieltäytymisen muualla kuin kotona, eli ystävien tai sukulaisten luona, ja löysin itseni lähes viikottain närppimästä jotain pientä. Kymmenen viikon aikana uuteen elämäntyyliin kuitenkin tottui ja moni asia jäi pysyväksi osaksi elämääni, vaikka en ruokavaliota enää orjallisesti noudattanutkaan.

Kymmenen viikon alussa otin itsestäni mitat ja kävin töissä bioimbedenssimittauksessa. Kaksi viikkoa ennen projektin loppumista sain kuitenkin tiedon, että lopputyöni pitää olla kymmenessä päivässä palautettu, joten koko muu elämäni pysähtyi. Treenin osalta projekti jäi siihen, vaikka ruokavaliota noudatin loppuun asti. En koskaan uskaltanut ottaa uusia mittoja tai uusia imbedenssimittausta, pelkäsin ettei tuloksia ole tullut.

Hieman tässä tarinassa on kyllä aukkoja: oli hankalaa, oli närppimistä, oli lopputyö jne. Jos jotain oikeasti haluaa saavuttaa, niin tällaisista selittelyistä pitää päästä eroon!

Jotain tuosta projektista jäi kuitenkin käteen. Ensinnäkin tuo syömisrytmi ja määrät sopivat minulle todella hyvin, minulla oli erittäin hyvä olla koko projektin ajan. Ehkä välillä oli vähän nälkä, mutta laihduttajien ruokavalio ei oikein normaalipainoisena ollut minulle sopiva. Projektin loputtua pysyin opituissa ruokailuajoissa ja yritin pysyä silmämääräisesti annoskoossa. Aloin myös samantien valitsemaan itselleni uutta valmenusta Fitfarmilta.

Tällä kertaa päädyin lihasmassaa kasvattavaan ja kroppaa muokkaavaan ryhmään, koska ylipainoa minulla ei ole, löllöä kyllä löytyy ;) Tämä kymmenenviikon rupeama alkoi jo tammikuun puolivälissä eli viisi viikkoa treeniä ja dieettiä on takana. Ja olo on muuten ihan mahtava!!! Nälkä ei ole, koska syödä saa, mutta oikein! Ei ylimääräistä rasvaa, ei ylimääräisiä hiilareita, eikä prosessoituja, säilöntäaineita sisältäviä tuotteita. Toimii! Hyvä olo on taattu! Ja treeni! Voi että, miten siitä tulee vaan niiiin hyvä olo!! Suosittelen!!

Suosittelen muuten lämpimästi tutustumaan Fitfarmin tarjontaan! Heiltä löytyy kaikenlaisia valmennuksia, kaikenlaisille treenaajille, sekä nettipohjaisia että livenä tapahtuvia. Itselleni ainakin kynnys osallistua nettipohjaiseen valmennukseen oli pienempi, sekä taloudellisesti että henkisesti :) Netin kautta tukea saa ihan yhtä paljon kuin livenä, mutta kasvottomana on helpompi kysellä tyhmiäkin kysymyksiä. Lisäksi, Fitfarmin tarjoamat treenivideot opastavat liikkeiden oikeanlaisessa suorittamisessa.

Viime syksyn 'oman pohjatreenin' jälkeen uskaltauduin tänä keväänä palkkaamaan itselleni personal trainerin neljäksi kerraksi. Kävimme läpi Fitfarmilta saamani treeniohjelman, jotta tekniikka menee oikein ja saan vähän buustia treeniin. Ja sitä saa, mitä tilaa!! En ikinä olisi uskonut, että pystyn sellaisiin suorituksiin ja sellaisilla painoilla, mitä pt minusta sai irti!! Tuon treeniviikon jälkeen vasta ymmärsin, mitä se treenaaminen OIKEASTI on ja miltä sen pitää tuntua! ISO kiitos pt:lleni, hänestä oli valtava apu ja ilo! Samoihin suorituksiin pyrin nyt joka treenissä, vaikka yksin en aivan samaan yllä. Suosittelen siis kaikille myös pt:n ottamista edes yhdeksi kerraksi, siitä saa kummasti enrgiaa ja tukea treeniin!

Onpas tässä nyt suositeltu ja hehkuteltu kaikkea :D Lähinnä halusin kertoa treenitaustani, koska treenistä tulen aivan varmasti puhumaan ja toivottavasti usein ja paljon ;) Tällä kertaa voisin myös oikeasti ostaa sen mittanauhan ja ottaa ne mitat, jotta nään mahdollisen edistymisen. Lupasin myös avomiehelleni, että hän saa ottaa nyt pari alusvaatekuvaa, jotta edistymistä voi seurata! Tällaiset jutut motivoi kummasti, vaikka niiden ekojen mittojen ja kuvien ottaminen saattaakin tuntua pahalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti