lauantai 16. maaliskuuta 2013

Perjantai-illan huumaa.


Voi että, miten upeista, aurinkoisista talvipäivistä on saatu nauttia tällä viikolla! Kevät on tulossa, vaikkei siltä tunnu pakkasen puremissa poskissa ja halkeilevissa rystysissä ;) Sain muuten ihanan käsirasvan viime jouluna lahjaksi, imeytyy nopeasti ja on tehokasta. Se tuoksuu siltä vihreältä rasvalta, jota lapsena laitettiin pakkassäällä poskiin ettei tule paleltumia. Tiedättehän? Poikaystäväni ei tiennyt. Ei kuulemma Kuopiossa pelätty pakkasta?!? No jokatapauksessa, tästä rasvasta on tullut vakiovaruste tämän viikon aikana.





Tänään oli taas lukupäivä, orgaanista kemiaa. Oli todella, todella vaikeaa piiskata itseni lukemaan, mutta pidin taisaisesti lyhyitä taukoja plus yhden pidemmän salitauon ja pakotin itseni keskittymään. Kyllä se kannatti, sainpahan jotain aikaseksi! Joskus on tällaisia päiviä ja sillon pitää vaan pysyä tiukkana. Jokainen päivä kun ei ole lukupäivä. Ainoa asia, mikä auttoi minua tsemppaamaan oli illan treffit naapurin tytön kanssa, (hyvä ystäväni A, joka asuu tuossa ihan vieressä), mutta raukka oli tullut kipeäksi :( Poikaystäväni on viettämässä iltaa työporukan kanssa, joten sain viihdyttää ihan itse itseäni. 

Minun on jo jonkin aikaa tehnyt kovasti mieli leipoa, yksi lempipuuhistani, ja nyt siihen oli täydellinen aika ;) Olen kehitellyt päässäni uusia reseptejä ja kerännyt listaa herkuista, joitan haluan testata! Leipoisin mielelläni useinkin, mutta se on vaan meidän kahden huushollissa hyvin epäkiitollista, kun emme kumpikaan oikein raaski herkutella, emme ainakaan kokonaisella kakulla tai tusinalla cup cakeseja ;) Käytänkin yleensä kaikki mahdolliset tilaisuudet hyväkseni ja leivon ystävilleni aina kun mahdollista, brunsseille, juhliin, illanistujaisiin, you name it :) Tänään valitsin päänsisäiseltä listaltani macaronit! Ne ovat tiettävästi todella konstikkaita valmistaa, vaikka raaka-aineiltaan ja valmistusvaiheiltaan kuulostavatkin helpolta. Itselläni on käytössä kokonainen macaron-kirja, jossa reseptit perustuvat alunalkujaan ranskalaiseen reseptiin. Luin tarkkaan vinkit ja ohjeet, ja valmistauduin mielestäni hyvin. Tässä on tulos, kahvi-suklaa macaronit:







Aika hyvä suoritus, eikö!




Ja totuus on, että näitä kauniita oli ehkä kymmenen ja loput näyttivät tältä:


Ja vielä viisikymmentä ruminta, keskeltä haljennutta löytyy roskiksesta :D Eikä tässä vielä kaikki, nuo kauniit ovat kaukana macaroneista :D Ne ovat liian kuivia ja  rapeita, aika kamalia! Tunnustan siis, että ovat nämä kyllä erittäin haastavia! En edes ymmärrä, mikä meni pieleen?!? Ilmeisesti taikinan koostumus ei ollut oikea, mutta millä tavalla se oli väärä? Myös uuni saattoi olla liian kuuma tai pidin pohjia liian kauan uunissa. Tuo suklaatäyte oli onneksi aika nannaa :P Ja puolet siitä kuorrutti meidän keittönlattian ;) 

Tällainen perjantaipäivä ja -ilta teholla! Viikonloppuna tiedossa reeniä ja lisää kemiaa :P Mukavaa viikonloppua kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti