lauantai 16. maaliskuuta 2013

Bikini fitness?


Olen tässä kevään mittaan lueskellut paljon erilaisia treeniblogeja, ammattilaisista vasta-alkajiin. Uskomattomia menestystarinoita ja inhimillisiä ihmisiä upeiden suoritusten takana. Näistä blogeista saa hirveästi tsemppiä ja vinkkejä omaan treeniin ja elämään. No ovat hyvä tuki varsinkin silloin, kun on huonompi päivä meneillään. Niinkuin olen kertonut, niin tähän elämäntyyliin jää nopeasti koukkuun. Viimeistään siinä vaiheessa, kun alkaa huomaamaan tuloksia, alkaa janoamaan lisää tuloksia. Uskon, että tämä pätee niin body fitness -kisaajiin kuin laihduttajiinkin. Olen itsekin miettinyt, että jos kerran tykkään treenaamisesta ja viihdyn dieetillä, niin miksi en tekisi tästä tavoitteellista, siis oikeasti tähtäisin johonkin, vaikkapa kisoihin! Oma ihannevartaloni olisi bikini fitness-tyyppinen kroppa eli sopusuhtainen, timmi ja rasvaton, lihaserottuvuudella. Tässä  Bikini Fitness Pro Anna Virmajoki:


Kisaamaan lähteminen ei ole mikään kymmenen viikon superdieetti, vaan se vaatii vähintään vuoden pohjatreenin, todennäköisesti muutaman. Siihen päälle sitten suunnitelmallinen treeni ja dieetti valmentajan kanssa ja loppuun aivan hajottava, tuskallinen, kaiken rasvan polttava kisadieetti. Nyt kun olen lukenut tänä keväänä lavalle astuvien bikini fitness-kisaajien blogeja alan todella ymmärtämään, mitä kisaaminen vaatii. Olen myös tajunnut sen, miten vaikeaa tuohon Virmajoen kuntoon on päästä. Monella kisaajallakin tuntuu olevan omat ongelmakohtansa, joissa läski tuntuu istuvan tai jonka lihakset eivät tunnu kehittyvät, vaikka he treenaavat kuinka paljon. Jos kisadieetillä ja sitä edeltävällä vuosien treenillä ei pääse eroon 'sivupersläskeistä' tai alavatsasta, niin me tavalliset pulliaiset voidaan ihan oikeasti vaan tottua siihen, että jotkut kohdat kropassa vaan on ja pysyy sellasina kuin luoja on ne luonut!! Toki voimme vaikuttaa niihin todella paljon liikunnalla ja herkuttelun määrällä, mutta ongelmakohdat tulevat aina olemaan siellä. Toinen bikini fitness pro Kati Alander sanookin ihan suoraan blogissaan, että bikini fitness kroppaan synnytään! Valitettavasti! Anna Virmajoki syö 9 kertaa päivässä ennen kisoja ja kulkee ennen lavalle menoa hikirätit kainaloissa, koska hänellä on niin nopea aineenvaihdunta ja hiki virtaa ihan itsestään. Itsellänihän riittää, että ajattelen suklaapatukkaa, niin se ilmestyy rasvana 'sivupersläskeihini'. Fyysisen kunnon lisäksi kisaaminen vaatii henkistä kanttia, stressinsietokykyä ja lujaa tahtoa! Harva meistä pystyy viikko tolkulla heräämään ennen viittä aamulla, jotta ehtii treenata kaksi kertaa päivän aikana, käydä töissä ja hoitaa muutakin elämää siinä välissä, ja tekemään tämän kaiken siis hei miinuskaloreilla!! Kroppa ja mieli ovat kisaajilla todella koetuksella loppua kohden!

Nostan kaikille fitness lajeissa kilpaileville hattua ja kumarran syvään, ihan sama, mikä lajeista on kyseessä! Minusta ei välttämättä siihen olisi, ei ainakaan ihan lähi aikoina. Mutta never say never! Ehkäpä, jos treeni-intoni säilyy ja saan sen vuoden-parin pohjatreenin tehtyä, niin otan haasteen vastaan. Toisaalta, kahden vuoden päästä voi elämässä olla jo aivan toisenlaiset haasteet edessä. Jää nähtäväksi.

Isosti onnea kaikille tänä keväänä lavalle astuville!! 

Blogeja, joista mainisin tässä tekstissä: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti